Recepta de Caldo bàsic i fàcil
 
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps total
 
Recepta per a preparar sopa de caldo amb pocs ingredients, ràpida i molt fàcil de preparar
Autor:
Persones: 12
Ingredients
  • 1 quart de gallina extra
  • 1 quart de gallina extra
  • 1 os de la pota de vedella
  • 1 os de la pota de vedella
  • 6-8 branques d'api
  • 6-8 branques d'api
  • 2 pastanagues
  • 2 pastanagues
  • 1 tros de porro
  • 1 tros de porro
  • ½ xirivia
  • ½ xirivia
  • ½ nap
  • ½ nap
  • 3 litres d'aigua
  • 3 litres d'aigua
  • 3 cullaradetes de sal
Instruccions
  1. Renta el quart de gallina i l'os de vedella amb una mica d'aigua de l'aixeta i posa en una cassola. Afegeix els 3 litres d'aigua (a temperatura ambient).
  2. Renta la verdura i pela les pastanagues, la xirivia i el nap. Posa totes les verdures a la cassola. Afegeix les 3 culleradetes de sal.
  3. Escalfa a temperatura alta fins que bulli. Llavors baixa a temperatura mitja-baixa de manera que segueixi bullint de forma suau. A partir d'aquí conta 1 hora de cocció. Quan acabi el temps treus la temperatura i deixes refredar a la mateixa cassola.
  4. Separa la carn i verdura del caldo i cola aquest amb un colador fi. Ja el tens preparat.
Notes
Recorda que abans de guardar-lo a la nevera cal que hagi perduta la calor. Si no podria pujar la temperatura de la nevera i fer malbé el menjar que hi tens.
Recipe by Naturcarn at https://naturcarn.cat/recepta-caldo-basic-facil/