Recepta d'Ossobuco de vedella al romaní
 
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps total
 
Autor:
Persones: 4
Ingredients
  • 100g Api
  • 100g Pastanaga
  • 100g Ceba
  • Oli d'oliva extra verge
  • 4 trossos d'ossobuco de vedella
  • Farina
  • 100ml vi negre
  • 1 all
  • 2 cullerades de romaní sec o 2 branques de romaní fresc
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 1 tomàquet madur o 1 cullerada de concentrat de tomàquet
  • 750ml d'aigua o brou de pollastre
Instruccions
  1. Talla l'api, la pastanaga i la ceba en trossets petits.
  2. Posa oli en un paella i escalfa a temperatura mitjana-alta. Salteja les verdures fins que perdin el color i reserva.
  3. Enfarina els talls d'ossobuco. Posa oli en una paella on hi càpiguen tots en una capa i escalfa a temperatura alta
  4. Segella la carn pels dos cantons (cuinar completament per fora fins que quedi rossa).
  5. Afegeix la verdura i cuina a temperatura mitja-baixa fins que caramelitzi. Posa-hi el vi negre i espera que s'evapori i deixi de fer olor d'alcohol.
  6. Afegeix l'all, el romaní, el pebre negre en gra, el tomàquet tallat a trossos i l'aigua o brou. Cuina a temperatura mitja-baixa durant 2 hores. Abans de retirar punxa amb una forquilla per comprovar la tendresa de la carn. Si no es prou tendre deixa cuinar 15 minuts més.
Notes
Està més bò si el deixes preparat el dia abans.
Recipe by Naturcarn at https://naturcarn.cat/recepta-ossobuco-vedella-romani/