Recepta de cua de vaca a l'estil de l'àvia Teresa
 
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps total
 
Autor:
Persones: 6
Ingredients
  • Oli d'Oliva Verge Extra
  • 1 cua de vaca
  • 3 cebes grans tipus Figueres
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de canyella
  • 250cl de vi negre
  • Pebre
  • Sal
Instruccions
  1. Posa un bon raig d'Oli d'Oliva Extra Verge en una cassola de manera que el fons quedi ben cobert. Escalfa a temperatura mitja-alta. Fregeix la cua per tots els cantons fins que quedi ben rossa. Mentrestant talla la ceba a tires no massa fines.
  2. Un cop la cua està feta per fora afegeix la ceba i remena per tal que l'oli la freigeixi.
  3. Quan la ceba perdi el color de cru afegeix la resta d'ingredients: 2 fulles de llorer, 1 branca de canyella, 250cl de vi negre, pebre i sal.
  4. Deixa evaporar l'alcohol fins que perdi l'olor de vi, tapa i deixa coure a foc lent durant 2-3 hores.
  5. Dona la volta als trossos a mitja cocció i si es queda sense líquid afegeix una mica d'aigua. Abans de treure del foc punxa la cua per comprovar lo tendre que està. Si no se separa fàcilment de l'os cal deixar-la més estona. Pots triturar la salsa o bé deixar-la tal qual.
Recipe by Naturcarn at https://naturcarn.cat/recepta-cua-vaca-estil-avia-teresa/