
La carn més gustosa i melosa és la més prospera a l’os. Amb aquesta recepta de carrat de cabrit al forn podràs gaudir d’un plat de festa amb molt poca feina.
Què és el carrat de cabrit?
El que queda del cabrit quan es parteix per la meitat i es treu les cuixes i espatlles és el que normalment anomenem carrat o carré de cabrit.
Això inclou les costelles i mitjanes (les de pal i les que no tenen pal) així com el coll i el pit. Hi ha un fetge per cada 2 carrats.
A nivell majorista es parla de “cuna” de cabrit quan se li treu les cuixes i espatlles però no es parteix. Per aquest motiu a vegades també s’utilitza el nom de cuna en la peça ja tallada.
Com es prepara el carrat de cabrit?
Normalment hi ha 2 maneres de preparar el carrat:
- Tallat en costelles, mitjanes, rodanxes de coll i trossets de pit, per a cuinar a la planxa o arrebossat.
- Sencer per a coure al forn, podent-lo marcar per facilitar el tallat de porcions un cop cuit o sencer per evitar que s’assequi on es fa els talls.
Carrat de cabrit al forn
Raccions | Temps de Preparació | Temps de Cocció | Temps Total |
5-6 persones | 10 minuts | 1 hora 50 minuts | 2 hores |
INGREDIENTS

- 1 Carrat de cabrit sencer
- 8 alls
- 1 grapat de romaní
- Oli d’oliva extra verge
- 8 pastanagues
- 3 patates
PREPARACIÓ
- Posa en un cassó petit els 8 alls, el grapat de romaní i afegeix-hi oli d’oliva extra verge fins a cobrir-ho tot. Escalfa sense que bulli durant 30 minuts (lo ideal és fer-ho al voltant dels 65ºC) per tal d’aromatitzar l’oli.

- Escalfa el forn a 180ºC amb el ventilador i el gratinador.
- Pela i talla les patates i les pastanagues en daus grans.
- En una safata o recipient pel forn posa el carrat de manera que quedi pla i al costat les patates i les pastanagues. Tira-hi per sobre l’oli infusionat i si vols els alls i romaní que has utilitzat. Afegeix sal i pebre al gust.

- Posa-ho al forn durant 1 hora vigilant cada 20 minuts que no es cremi ni es tòrri massa.

- Pots servir en la mateixa safata.