
Fàcil, ràpid i boníssim!!! Si t’agraden les verdures cruixents i el sabors orientals aquest és el teu plat. “Tuneja’l” amb el que tinguis a casa.
Què és i com es prepara un wok?
Un wok és un tipus de paella que té la base amb forma bombada. S’utilitza molt a l’extrem orient i a l’orient asiàtic.
Per cuinar amb un wok cal tenir en compte les següents indicacions:
- Pre-calenta el wok durant 1 minuts a temperatura alta.
- Manté la temperatura alta durant tota la cocció.
- No deixis de remenar el que cuinis.
- No facis curt d’oli.
- Cuina poc els aliments mantenint les verdures al “dente” i la carn al punt.
Si no en tens pots utilitzar la tècnica de cocció per a wok en una paella gran.
Quina carn triar per a preparar un wok?
Donat que la cocció és ràpida necessitem carn tendre i sense pells ni tendrums.
Les peces més adients són les dels bistecs, triant les parts que siguin més magres.
Wok de vedella amb verdures
Raccions: | 4 persones |
Temps de Preparació: | 10 minuts |
Temps de Cocció: | 5 minuts |
Temps Total: | 15 minuts |
INGREDIENTS

- Troç de gingebre de 2cm
- 1/2 porro
- 3 pebrots. Si són de 3 colors dona molta vistositat al plat
- 400g de tires de vedella per wok
- 1 o 2 culleradas de salsa de soja
- 1 cullerada de llavors de sèsam.
- 4 cullerades d’oli (jo utilitzo Oli d’Oliva Extra Verge).
PREPARACIÓ
Prepara els ingredients
La cocció amb wok cal que sigui ràpida. Per això cal tenir tots els ingredients preparats per a poder posar-los a la paella en el moment precís.
- Pela el gingebre amb ajut d’una cullera. Talla’l en trocets el més petits que puguis.
- Renta el porro, talla la punta amb les arrels, treu la capa més externa i talla a lo llarg per tenir tires rectes.
- Renta els pebrots, treure la cua amb la mà (caldrà que primer pressionis fins a separar-la del pebrot per després estirar-la) i les llavors que en quedin. Talla en tires semblants a les de la carn d’uns 5 cm de llarg i 0,5 cm d’amplada.

- Si cal talla la carn en tires.
- Separa les cullerades de salsa de soja i el sèsam
- Tingues a mà l’oli.
Cocció
- Posa a escalfar el wok o una paella gran a temperatura alta.
- Torra el sèsam mentre s’escalfa i retira abans que es cremi. Notaràs que es torna més aromàtic.

- Quan la temperatura de la paella ja es elevada hi poses un bon raig d’oli (unes 4 cullerades) i ràpidament hi afegeixes el gingebre. No pares de remenar.
- Al cap de mig minut posa el porro i les tires de pebrot i segueixes remenant.
- En 2 minuts afegeix la carn i segueix remenant.

- Al cap 1 minuts posa la Soja per sobre i para el foc. Segueix remenant 1 minuts.
- Serveix i menja al moment.
NOTES
Les proporcions són importants. Si possem massa quantitats en el wok o poc oli ens farà aigua i ens quedaran els ingredients bullits.
Si et cal cuinar per bastantes raccions és millor fer-ho en varies vegades i mantenir calents fins a servir-ho tot.
