
Una recepta per llepar-se els dits, literalment!!! No podràs deixar de rosegar els pals de la tira de costella de porc adobada al forn.
Qué és la tira de costella de porc?
És la part de la costella de porc que es deixa al llonzat o llonza (“chuleta” en castellà).
Per a obtenir-la cal desossar la llonza de porc, reservar el llom i separar la tira de costella de la mitja espinada (el que envolta al llom en la llonza) a la que està enganxada.
La tira de costella mesura uns 2 pams de llarg i 1/2 d’ample. Els ossos són petits i bastants regulars. La carn és concentra entre os i os.
Els nord-americans i en molts restaurants l’anomenen “Baby rib“, ja que de la costella de porc és la de mida més petita. També n’és la més melosa.
Com es cuina la tira de costella de porc?
Com tota la carn que toca a os és molt gustosa. No és dura i es pot menja a la brasa com un xurrasco (“churrasco” o “asado de tira”).
Ara, amb una cocció lenta queda extraordinàriament tendre i fa que l’os surti sol de la carn. Un autèntic plaer!
Com adobem la tira de costella de porc?
Com sempre, en els adobs la imaginació és la única limitació.
Proposo un adob amb sabors molt tradicionals: all, pimentó, orenga, sucre (per caramelitzar) i oli d’oliva extra verge.
Un sabor molt americà és la salsa barbacoa però també pots utilitzar una salsa teriyaqui per a fer-ho tipus oriental o fins i tot un tandoori tipus hindú.
L’important és que l’adob sigui suficientment líquid per tal que cobreixi la tira i pugui adobar-la, i que tingui la sal desitjada i sucre per potenciar el sabor a través de la caramelització.
Tira de costella de porc adobada
Raccions: | 6 persones (1 tira per 2) |
Temps de Preparació: | 10 minuts |
Temps de Cocció: | 80 minuts |
Temps Total: | 1 hora 30 minuts |
INGREDIENTS

- 3 tires de costella de porc.
- 1 cap d’alls
- 2 cullerades de pimentó dolç (o una part de picant si t’agrada)
- 2 cullerades d’orenga
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de sucre
- oli d’oliva verge extra
Si vols comprar tires de costella de porc per a preparar aquesta recepta fes click a Tira de Costella de porc baby rib
PREPARACIÓ
Prepara l’adob:
- Preparar els ingredients.
- Pela els alls, esclafa’ls una mica amb el mànec del ganivet i talla’ls en meitats a lo llarg.
- Barreja el pimentó, l’orenga, la sal, el sucre.
- Per millorar l’absorció de l’adob pots treure el tel que hi ha en en l’interior de l’arc que formen els ossos de la tira. Cal que facis una marca al llarg del tel d’una de les barnilles i amb les mans l’estiris. Si no es trenca el sortirà sencer.

- Unta amb les mans una mica d’oli d’oliva extra verge per les tires. El necessari per tal que quedin brillants.
- Reparteix l’adob (sec) fregant les tires de costella amb les mans fins que quedi ben repartit.

- Deixa adobar. Almenys 8 hores en nevera o 4h sense per cuinar al mateix dia.
Cuina la tira de costella de porc
- Posa les tires en una safata o plata pel forn amb les puntes dels pals mirant cap avall.

- Posa la plata al forn a 130ºC durant 60 minuts amb calor amunt i avall.
- Puja la temperatura a 190ºC durant 15-20 minuts vigilant que no es cremi.
- Un cop ja està ben daurat ja es pot treure del forn i servir a taula.

- Per acompanyar-ho pots preparar unes patates amb pell al forn (que pots cuinar al mateix moment en un recipient apart), un arròs blanc, panotxes al forn…
Vull comprar tira costella de porc!!!
En la botiga online ja pots comprar tira de costella de porc per preparar aquesta recepta. Fes click en el següent enllaç